Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sappige gebakken zalmfilet met een romige dillewijnsaus

Sappige gebakken zalmfilet met een romige dillewijnsaus

Door: pwiggers

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 4 personen


4 zalmfilets
peper, zout
2 eetlepels olijfolie
klontje roomboter
Saus:
1 eetlepel roomboter
1 klein sjalotje, gepeld en gesnipperd
1/2 dl droge witte wijn
200 ml slagroom of kookroom
peper, zout
2 eetlepels fijngehakte verse dille of 1 tot 2 eetlepels gedroogde dille
paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Koekenpan
steelpan

Heerlijke sappige zalmfilet met een zalige saus. Lekker met o.a. risotto
Heerlijke sappige zalmfilet met een zalige saus. Lekker met o.a. risotto

De saus die ik bij de gebakken zalm gemaakt heb is eigenlijk een basissaus. Gebruik je geen dille, dan kun je ook gehakte peterselie, gehakte bieslook of andere verse kruiden in de saus gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de saus.
Smelt de boter in de steelpan.
Bak hierin de sjalotsnippers glazig.
Blus af met de witte wijn en laat de wijn op een hoge warmtebron inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.
Doe de room erbij. Breng aan de kook en laat de room op een middelhoge warmtebron wat inkoken tot je een wat dikkere saus krijgt.
Zalmfilet:
Verhit de olie in de Koekenpan.
Kruid de zalm met peper en zout.
Bak de zalm aan beide zijden snel bruin in totaal plm. 4 tot 5 minuten. De zalm moet in het midden nog een klein beetje rauw blijven dan is de zalmfilet het lekkerste. (Baktijd is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)

Serveer de saus op of met de zalmfilet.
Roer de dille erdoor.
Maak de saus op maak met peper, zout en een paar druppels tabasco.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top