Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten

Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten

Door: pwiggers

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 4 personen


8 middelgrote tomaten
5 sneetjes wit casino brood, zonder korst
4 eetlepels goede olijfolie (extra vergine)
1 theelepel zout
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
1 losgeklopt ei
plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kas


Verder heb je nodig


Zeef
kom
ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier

Echt lekker deze gevulde tomaten
Echt lekker deze gevulde tomaten
Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten
Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten

Deze lekkere gevulde tomaten (vegetarisch) aten we afgelopen weekend bij mijn prei-risotto en gebakken zalm. Ik vond het recept in een leuk Duits boek: "Bei den Brunettis zu Gast" met recepten van Roberta Pianero bij de verhalen van Donna Leon. In dit boek staan verhalen met lekkere recepten. Heerlijk genieten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden boven- en onder-warmte.
Tomaten wassen en goed afdrogen.
Plakje van het bovenste gedeelte van de tomaat (gedeelte met steelaanzet) met een scherp mes afsnijden (wordt niet gebruikt).
Brood in kleine stukjes verdelen en in een kom doen.
Tomaten uithollen en hierbij het vrijkomende sap opvangen.
Tomatensap (van de tomaten), olijfolie, zout, losgeklopte ei, knoflook en geraspte kaas door het brood mengen tot een lekkere dikke massa ontstaat.
Tomaten van binnen goed droogmaken en vullen met de broodmassa.
Er moet bovenop de tomaten een lichte bolling ontstaan.

Tomaten in een Ovenschaal of op de met bakpapier beklede bakplaat plm. 25 tot 30 minuten bakken tot de massa in de tomaten wat omhoog is gekomen en een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Laat de tomaten in de uitgeschakelde oven nog plm. 5 minuten rusten,

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker bij risotto of een pastagerecht,

Bron

Zie hirboven bij "Vertel iets leuks over dit recept"



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top