Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Romige risotto met prei en champignons

Romige risotto met prei en champignons

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 4 personen


3 + 1 eetlepels olijfolie
1 flink sjalotje
250 gram risotto rijst
1 prei, schoongemaakt, wit en lichtgroen in kleine stukjes gesneden
1/8 liter glas droge witte wijn
700 ml warmegevogeltefond of kippenbouillon (evt. van tabletten)
150 gram (kastanje)champignons, schoongemaakt in plakjes
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde oregano
20 gram roomboter
Peper, zout
Plm. 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino -


Verder heb je nodig


Pan
koekenpan

Verrukkelijke risotto met prei en champignons.

Lekker met gebakken zalm en gevulde tomaat.

Lekker met gebakken zalm en gevulde tomaat.
Romige risotto met prei en champignons
Romige risotto met prei en champignons

risotto, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze keer een heerlijke smeuïge risotto gemaakt met prei en champignons. Lekker met een gevulde tomaat en heerlijk stukje zalmfilet met dilleroomsaus.
Echt smullen !!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het sjalotje.
Maak de prei schoon. Snij het lichtgroene en witte gedeelte van de prei in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon. Snij de champignons in plakjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verwarm de gevogeltefond of bouillon.

Verhit de olijfolie in de pan.
Bak hierin de sjalotnippers glazig.
Voeg de preisnippers toe en bak deze mee tot ze wat zachter worden.
Voeg de risottorijst toe. Roer nu alles goed door elkaar tot alle korrels glanzen.
Doe de wijn bij de rijst en breng aan de kook.
Wanneer de wijn is opgenomen door de rijst de warme bouillon beetje bij beetje toevoegen, steeds als de vorige hoeveelheid vocht is opgenomen door de rijst.
Risotto plm. 20 min. zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.
Mocht de rijst te droog worden dan meer bouillon toevoegen. De rijst moet een beetje vochtig blijven.
Ondertussen de champignons kort bakken in 1 eetlepel olijfolie met de knoflook. Kruiden met peper,zout en 1 theelepel oregano.

Als de rijst gaar is de gebakken champignons en de boter voorzichtig door de risotto mengen.
Risotto op maak maken met peper en zout.

Opdienen met geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino kaas..

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met gebakken zalm en gevulde tomaten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top