De lekkerste gevulde eieren die je ooit hebt geproefd
- Goedkoop en snel, Borrelhapje
- 20-30 min.
Toen ik in New York was had ik de tip gekregen om gevulde eieren bij The Spotted Pig te eten. Dit is een bekend café in the Village en hun pittige gevulde eieren zijn inmiddels befaamd. Uiteraard liet ik me dat geen tweede keer vertellen en ik ging aan de bar van The Spotted Pig zitten en bestelde een hot toddy en deviled eggs. Ze waren goddelijk. De vulling was pittig en zo smaakvol. Dit wilde ik een keer zelf maken en dus zo bedacht ik dit recept voor pittige gevulde eieren en zette dit op mijn blog. Superleuk als borrelhapje tijdens bijvoorbeeld je Paasbrunch.
Ingrediënten 8 recipe.people
4 eieren1 theelepel mosterd
1 theelepel bieslook (in flinterdunne ringen gesneden)
1 theelepel chili vlokken
2 theelepels mayonaise
0,5 theelepel olijfolie
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Halve theelepel witte wijnazijn
Grove zoutvlokken
Benodigdheden
Een pan, evt een spuitzakBereidingswijze
Breng een grote pan met water aan de kook. Als het water kookt leg dan met een lepel de eieren er voorzichtig één voor één in. Kook de eieren acht minuten totdat ze hardgekookt zijn. Giet de eieren af, laat ze schikken en goed afkoelen.
Wanneer de eieren afgekoeld zijn, pel ze dan en halveer ze langs de lengte met een schoon en scherp mes.
Schep met een theelepel het eigeel eruit en doe alle eigelen in een kom.
Prak het eigeel fijn met een vork en meng het met de mosterd, de mayonaise, gerookte paprikapoeder, chili, olijfolie, witte wijn azijn, bieslook en zout tot een gladde eimousse. Proef de vulling en voeg eventueel naar smaak zout en of chili toe.
Neem een schaal en leg hierop de uitgeholde eitwitten met de holle kant omhoog. Vul de uitholling met de eiermousse. Gebruik hiervoor eventueel een spuitzak. Besprenkel de gevulde eiren met olijfolie, gerookte paprikapoeder, chili en grof zeezout.
Eet smakelijk!