Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Broccoli curry met Vadouvan

Broccoli curry met Vadouvan

Door: wilmiewillemse

Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
Broccoli curry met Vadouvan
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan!
Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is.
Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst erbij. 

Ontdek meer:

Ingrediënten 3 personen


- 1 struik Broccoli
- 350 gram voorgekookte kriel (eventueel zoete aardappel)
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml groente bouillon (eventueel te vervangen door kippenbouillon)
- 2 el Vadouvan kruidenmix
- 2 tl kurkuma
- 1 limoen (sap)
- ½ bosje lente ui (of koriander)
- zonnebloemolie



Bereidingswijze

- Verhit in een wok een scheut zonnebloemolie en fruit hierin de gesnipperde ui, gehakte knoflook en fijngesneden gember.
- Voeg dan de Vadouvan, kurkuma en het limoensap toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe daarna de kokosmelk en de bouillon erbij en laat alles op een klein pitje even zachtjes pruttelen.
- Voeg roosjes broccoli en de kriel toe en laat alles nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Als de vloeistof niet voldoende ingedikt is kun je het nog een beetje binden.
- Strooi er fijngesneden lente ui overheen.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Als je het vegetarisch wilt houden kun je het met rijst, naanbrood of pappadums serveren. Maar vis, kip of lamsvlees smaakt hier ook voortreffelijk bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top