Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Let's Kiss !!

Let's Kiss !!

Door: Keukensloofje47

  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2019

Ingrediënten 4 personen


24 voorgekookte cocktail garnalen uit diepvries met staart
sap van 1 limoen
2 rode pepertjes fijn gehakt
3 grote tenen knoflook geperst
250 ml culinaire room
150 gram boursin met knoflook en fijne kruiden
1 eetlepel dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel tomatenketchup
peper van de molen
snufje cayennepeper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Knoflookpers, pan, Snijplank en mes

Let's Kiss !!

Smullen maar.

Smullen maar.
Let's Kiss !!
Let's Kiss !!
Let's Kiss !!

In de marinade

In de marinade
Let's Kiss !!

Saus met ketchup en tomatenpuree

Saus met ketchup en tomatenpuree
Let's Kiss !!
Let's Kiss !!

Nu, heel veel jaren geleden stond het gerecht  :  " Let's Kiss" als voorgerecht op de kaart van een restaurant in onze woonplaats. En....nadat we het de eerste keer bestelden waren we verkocht.
Het werd op den duur zelfs een beetje saai , want als we er weer gingen eten werd dit steevast ons voorgerecht. De kok kwam ook altijd vragen of we nog 10 vingers hadden     , want met de bijgeleverde hompen stevig bruin brood werd geacht de saus tot de laatste druppel op te deppen.......


Helaas stierf de kok en met hem ook de kaart en .......de Lets Kiss.
Het restaurant moest aan goede naam veel inboeten en ja, ook wij kwamen er niet meer.

Dus moest ik de Lets Kiss wel zelf in elkaar sleutelen en tja, het is niet het officiële gerecht, maar het komt dicht in de buurt van waar wij lang geleden zo verzot op waren.

Gisteren heb ik het weer eens gemaakt als tussengerecht op een visdineetje voor vrienden.En de Lets Kiss leidde tot de Heisse Liebe als nagerecht......
https://www.smulweb.nl/recepten/1465483/Heisse-liebe-lekker-roomijs-met-warme-zomervruchtenpuree
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de garnalen ontdooien en dep ze goed droog.

Maak een marinade van de zeer fijn gesneden pepertjes, uitgeknepen knoflook wat peper en zout en het limoensap. Leg de garnalen circa 10 minuten in dit mengsel.



Doe de room in een pannetje en laat er de boursin in smelten. Laat dit enkele minuten sudderen en voeg dan de ketchup en de tomatenpuree toe.

Neem de garnalen uit de marinade en wok ze in ongeveer 2 minuten warm.

Voeg nog even de marinade toe aan de saus en laat weer ongeveer 2 minuten pruttelen. Breng licht pittig op smaak met cayennepeper , zout en peper.



Leg in elk schaaltje 6 cocktail garnalen en verdeel de saus erover.


Serveer met een homp bruin stevig brood, zodat de saus tot op de laatste druppel op te soppen is. Tel dan of je nog alle vingers hebt!!!

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top