Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pittige pasta con salsiccia en mozzarella

Pittige pasta con salsiccia en mozzarella

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2019

Ingrediënten 4 personen


350 €" 400 gram pasta
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
2 wortelen plm.90 gram
1 stengel bleekselderij
Plm. 400 gram salsiccia (Italiaanse pittige braadworst)
2 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
1 eetlepel tomatenpuree
Peper, zout
1 dl droge rode wijn
1 blikje tomatenblokjes (plm. 400 gram)
Mespunt kaneel
mespunt gemalen kruidnagel
Mespunt cayennepeper
1 bol (buffel)-mozzarella
75 gram verse geraspte Pecorini kaas


heerlijke pittige ovenschotel met salsicce en mozzarella
heerlijke pittige ovenschotel met salsicce en mozzarella
Pittige pasta con salsiccia en mozzarella
Pittige pasta con salsiccia en mozzarella

Salsicca is een heerlijke pittige Italiaanse braadworst. In dit recept wordt de worst niet in zijn geheel gebruikt, maar is in stukjes onderdeel  van een hele lekkere saus.
De saus heeft even tijd nodig (plm. 1 uur). De saus kun  je ook heel goed op een andere moment maken.
Ik heb in deze ovenschotel Mafaldine gebruikt een lange lintvormige geribbelde pasta.
Kan ook met tagliatelle of penne.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen en bleekselderij schillen. In kleine blokjes snijden.
Vel van de salsicca verwijderen.

Olijfolie verhitten in een grote koekenpan of Braadpan.
Ontvelde worst in stukken verdelen en in de olie bakken tot alles een gelijkmatige bruine kleur heeft gekregen. Niet te lang bakken, want dan wordt de worst droog !!
Worstvlees uit de pan halen en even opzij zetten.
In het overgebleven vet uisnippers, knoflook, wortel, bleekselderij, laurier en tomatenpuree onder regelmatig omscheppen plm. 10 minuten bakken.
Afblussen met de rode wijn en op hoog vuur laten inkoken tot de wijn bijna is verdwenen.
Tomatenblokjes toevoegen.
Kruiden met mespunt kaneel, kruinagelpoeder en zout.
Saus op een lage warmtebron plm. 1 uur zachtjes laten sudderen.
Na plm. 30 minuten het worstvlees toevoegen en mee sudderen.

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.

Pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar koken.
Pasta afgieten, mengen met de saus en in een ovenvaste schaal doen.
Mozzarella over de pasta verdelen.
Geraspte Pecorino kaas over de pasta verdelen en in het midden van de oven plm. 20 minuten bakken tot de kaas is gesmolten en een goudbruine kleur heeft gekregen,

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met een salade.

Je kunt in plaats van de salsicce ook andere pittige braadworstjes gebruiken of pittig aangemaakt gehakt kan ook natuurlijk,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top