1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Bananenbrood

Bananenbrood

  • Amerikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2019

Ingrediënten 12 personen


240 gr gezeefde bloem
2 theelepels (met flinke kop erop) bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
110 g boter
120 gr suiker
3 eieren (geklutst)
2 a 3 geprakte bananen


Verder heb je nodig


Cake vorm


Goed recept voor overrijpe bananen. Hoe bruiner ze zijn, hoe lekkerder!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout bij elkaar.

Sla de boter romig (gaat het makkelijkst na 30 sec. in de magnetron en met een garde). Meng de suiker erdoor tot het een egaal mengsel is. Voeg de eieren toe en meng weer goed. Vervolgens om de beurt de bloem en bananen toevoegen en weer goed mengen.

Doe het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten. Controleer of het bananenbrood klaar is door er een tandenstoker in te steken; als deze er schoon uitkomt, is het gaar.

Bron

The essential New York Times Cook Book



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Aleidv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top