Vlechtbrood met maanzaad

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.
  • Vlechtbrood met maanzaad

    Vlechtbrood met maanzaad

    Vlechtbrood met maanzaad

  • Vlechtbrood met maanzaad

    Vlechtbrood met maanzaad

    Vlechtbrood met maanzaad

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram tarwebloem
2 theel. fijne kristalsuiker
1 zakje gedroogde gist
45 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 ml kraanwater, handwarm
2 theel. fijn zeezout
2 stuks middelgrote eieren
1 eetl. maanzaad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Doe de bloem, suiker, gist, boter, het water, zout en 1 ei in een kom.
Kneed in 10 min. tot een samenhangend elastisch deeg.
Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom.
Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

Kneed het deeg kort door en verdeel het in 5 gelijke stukken.
Rol elk stuk tot een streng van 30 cm lang.
Druk aan 1 kant de uiteinden aan elkaar vast en vlecht het tot het andere uiteinde en druk op dezelfde manier vast.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek het vlechtbrood losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek tot het in volume is verdubbeld.

Verwijder de folie.
Splits het 2e ei en bestrijk het deeg met de losgeklopte dooier.
Bestrooi met het maanzaad.

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak het brood in ca. 25 min. gaar.
Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

Bron

AH

Serveertip

Bereidingstip:

Je kunt ook een staande mixer gebruiken.
Meng dan op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ikkes avatar
ikkes

Doorsturen

Home Recepten