Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. " OPRUIM " groentesoep

" OPRUIM " groentesoep

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2019

Ingrediënten 4 personen


1/2 courgette in grove stukken
2 tomaten in grove stukken
100 gr aardappel geschild in blokjes
2 rode paprika in grove stukken
1 flinke rode ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
1 groente bouillonblokje ( minder zout)
10 ml worcestersauce
2 takjes tijm gerist
10 gr verse bladpeterselie
snuf chilipoeder


" OPRUIM " groentesoep
" OPRUIM " groentesoep
" OPRUIM " groentesoep
" OPRUIM " groentesoep
" OPRUIM " groentesoep
" OPRUIM " groentesoep

Eenmaal per week maak ik een " inspectietocht " door de groentelade van de koelkast.Van de verzamelde restjes groente maak ik dan meestal een wokschotel.
Nu werd het deze OPRUIMsoep en zoals de titel al doet vermoeden kun je bijna  alle groente resten kwijt in deze soep.

Een opgeruimde en schone groentelade en een heerlijke soep. Wat wil je dan nog meer?
Oké, vegetarisch, gezond en slechts 63 Kcal per portie.


Zo moest ik wel een courgette aanschaffen, want die had ik niet in huis. De rest wel + een halve winterpeen.
Het recept gaat uit van 1/2 courgette en die heb ik er maar in z'n geheel ingedaan... want anders begon ik meteen alweer met het maken van een restje. 

https://www.projectgezond.nl/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm een flinke eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui met de knoflook en een snuf chilipoeder naar smaak enkele minuutjes op een laag vuurtje aan.

Voeg dan alle grof gesneden groente toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg 500 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de aardappelblokjes, worchestersauce, tijm en peterselie toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken .

Pureer de soep glad met de staafmixer , proef en maak eventueel verder op smaak met nog wat chilipoeder en worchestersauce.

Schep de soep in ( voorverwarmde )kommen of borden en werk af met wat gesnipperde verse blad peterselie.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Ik nam wat meer water en bouillon , omdat ik meer groente heb toegevoegd. En natuurlijk te veel soep voor ons tweetjes, maar geen probleem, want de vriezer is mijn vriend.

Bron

Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Eigen aanpassing, tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top