Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Biefstuk
  5. Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....

Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....

Door: Keukensloofje47

  • Nederlands, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-04-2019

Ingrediënten 8 personen


1 goedgevulde pepermolen
1 teentje knoflook fijn gehakt
1 ui gesnipperd
5 gr blad peterselie gesnipperd
25 gr roomboter
25 gr bloem
200 ml runderbouillon van blokje ( maggi minder zout)
100 ml melk
50 ml melk
15 ml sojasaus


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, steelpan

Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....
Verras je (  biefstuk )  eens met een pepersausje....
Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....
Verras je (  biefstuk )  eens met een pepersausje....
Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....
Verras je (  biefstuk )  eens met een pepersausje....
Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....
Verras je (  biefstuk )  eens met een pepersausje....
Verras je ( biefstuk ) eens met een pepersausje....
Verras je (  biefstuk )  eens met een pepersausje....

Bij dit https://www.smulweb.nl/recepten/1464861/Twee-heerlijke-sausjes-voor-over-je-biefstuk-karbonade-of-varkenshaasje schreef ik al, dat manlief zeker zijn biefstuk het liefst naturel gebakken eet. Soms mag ik aan zijn biefstukje , varkenshaasje, karbonade of een kipfileetje iets extra's toevoegen zoals deze heerlijke pepersaus, die zich in meerdere porties ook nog goed laat invriezen en bovendien zó klaar is.
Lekkerder en gezonder dan uit een pakje toch? Ik gebruikte 4 seizoenen peper, maar andere peper is net zo lekker. Dit recept is voldoende voor 300 ml saus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de roomboter in een steelpan en bak de ui en de knoflook enkele minuten zachtjes aan.
Zet dan het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer dit goed door en laat onder voortdurend roeren in 2 minuten garen.
Voeg dan al roerend de rode wijn en de melk toe en als alles goed gemengd is voeg je de sojasaus en de runderbouillon toe.
Laat de saus zachtjes doorkoken en kijk of de dikte naar wens is. ( Was perfect zo )

Mocht dat niet zo zijn en is je saus te dun, laat de saus wat langer doorkoken en voeg bij te dik nog wat bouillon toe.

Voeg naar smaak 1, of 2 theelepels peper toe en tenslotte de peterselie.
Proef .... want voor een serieuze pepersaus mogen die 2 tl er wel in, maar ik heb eerst 1 tl toegevoegd en na proeven toch nog een tweede.

Per portie van 25 ml p.p Kcal 36


(

Tags, , , , , ,

Bron

Uit het boek: Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Eigen tekst en foto's



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top