1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Appeltaart
  6. Appeltaart in een glaasje (no-bake)

Appeltaart in een glaasje (no-bake)

Door: wilmiewillemse

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-04-2019

Ingrediënten 2 personen


- 2 plakken (roomboter) cake of (roomboter) koekjes
- 1 appel (in stukjes)
- 1 el rozijnen
- 1 el walnoten (gehakt)
- 1 el Calvados (of kaneellikeur)
- 1 el roomboter
- 1 tl kaneel
- toef slagroom
- evt. munt om mee te garneren

Voor erbij:
- kop koffie
- borrelglaasje Calvados of kaneellikeur


Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)
Appeltaart in een glaasje (no-bake)

Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te spuiten. Hou je meer van warme appeltaart dan bak je de appels met toebehoren juist vlak voor het serveren.
Niet alleen lekker als toetje maar ook om een kop koffie mooi mee aan te kleden, bij een high tea of op een buffet. Met een glaasje Calvados of kaneellikeur erbij maak je er helemaal een feestje van

TIP: Neem glazen potje met deksel, dan kun je als je ze van te voren al maakt, met het deksel erop in de koelkast bewaren.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verkruimel in elk glaasje een plakje cake.
- Smelt de boter en bak hierin de stukjes appel met de rozijnen, walnoten, Calvados en kaneel. Verdeel het over de glaasjes.
- Werk af met een toef slagroom, strooi er een beetje kaneel over en garneer met een blaadje munt.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

- Een kopje koffie en een glaasje Calvados of kaneellikeur erbij maken het helemaal af.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top