1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Gevulde avocado met ei en spekjes uit de oven

Gevulde avocado met ei en spekjes uit de oven

  • Wereld, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2019

Ingrediënten 4 personen


2 avocado's
4 eieren
100 g gerookte spekreepjes
versgemalen peper en zout
5 g verse bieslook, fijn gesneden


Verder heb je nodig


Koekenpan, ovenschaal


Gevulde avocado met ei en spekjes uit de oven
Gevulde avocado met ei en spekjes uit de oven

Gevulde avocado met ei en spek uit de oven is super leuk om met het ontbijt, brunch of lunch te serveren. Dit feestelijke gerechtje leent zich ook perfect voor pasen. Tip: als je vegetarisch bent kun je de spek weglaten of experimenteer met een beetje geraspte kaas of zalmsnippers. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan op middel hoog vuur.
3. Snijd de avocado's doormidden. Breek in elk 'avocado-bootje' een ei. Verdeel hierover de spekreepjes en breng op smaak met peper en zout.
4. Doe de bootjes in een ovenschaal en bak de eieren in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar.
5. Haal de bootjes uit de oven, garneer met de verse bieslook en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top