De perfecte scrambled eggs
- Wereld, Ontbijt
- 10-20 min.
Scrambled eggs is een heerlijk klassiek ontbijt. Het is heel gemakkelijk te maken. De truc zit hem in het vuur optijd uitdraaien. Als de eieren te ver doorgaren zijn de scrambled egg niet fluffy meer. Met smaken kun je varieren, je zou bijvoorbeeld rode peper of vers gesneden groene kruiden aan het mengsel toe kunnen voegen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 224,21 kcal |
Koolhydraten | 0,35 g |
Eiwitten | 12,39 g |
Vetten | 19,24 g |
Benodigdheden
Koekenpan, mengkom, spatel
Bereidingswijze
1. Laat een Koekenpan warm worden op middelmatig vuur.
2. Breek ondertussen de eieren in een kom, mix deze goed met een vork en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
3. Laat de boter in de pan smelten. Giet daarna meteen het eimengsel in de pan en blijf zachtjes roeren.
4. De scrambled eggs zijn klaar als de eieren er zijdeachtig uitzien en nog een beetje lopen. Zet dan direct het vuur uit en serveer.
5. Garneer eventueel met versgemalen peper en zout of bieslook.