As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2019
  • As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

    As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

    As­per­ge­ri­sot­to met peco­ri­no

Breng de Italiaanse lente op je bord met dit super lekker gerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g witte asperges
500 g groene asperges
50 g boter
1 sjalot (gesnipperd)
1 teen knoflook (fijngesneden)
300 g risottorijst
100 g Pecorino Romano ((kaas), geraspt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges in de aspergepan en vul deze met zo veel water dat de koppen er nog bovenuit steken. Of kook de asperges in een gewone pan, waar ze liggend in passen. Breng aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur na 5 min. uit.
-Laat afgedekt 10-15 min. staan.
- Snijd ondertussen 3 cm van de onderkant van de groene asperges en kook ze in 6 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.
-Verhit ondertussen 25 g boter en fruit de sjalot en knoflook 2 min en voeg de rijst toe en bak 3 min. mee.
-Schep er een soeplepel kookwater van de witte asperges bij. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen. Voeg dan weer een lepel toe. Ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
-Snijd de asperges in stukken en roer door de risotto.
-Zet het vuur uit, schep de rest van de boter, kaas en peper en zout erdoor en serveer direct.

Bron

AH

Serveertip

Gebruik voor roerbakken alleen groene asperges: ze zijn stevig van structuur en blijven heel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten