1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd

Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg verse doperwten
25 g ongezouten roomboter
1 sjalot
3 el water
2 tl gedroogde dragon
1½ el grove mosterd
3 el opgeklopte room (23% vet)



Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd
Ver­se dop­erw­ten met sja­lot en mos­terd

Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.
Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.

Serveertip

-Vervang de dragon door geraspte sinaasappelschil en voeg in plaats van water sinaasappelsap toe. Of vervang de room door crème fraîche, dat geeft dit gerecht een friszuur smaakaccent.
-Jonge doperwtjes zijn van nature zoet. Daarom combineren ze zo goed met pittige smaakmakers als mosterd.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top