Eigentijdse Poffert

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • > 120 min.

Deze zelfgebakken poffert nieuwe stijl is lekker bij de koffie of tijdens de paasbrunch. Om deze poffert te maken, heb je natuurlijk een poffertvorm nodig, liefst met een inhoud van 1 tot 1,5 liter. Hiermee kun je de poffert in een pan water garen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
DIT HEB JE NODIG:
500 g zelfrijzend bakmeel
2 el witte basterdsuiker
snuf zout
3 eieren
500 ml volle melk
1 à 2 tl oranjebloesemwater
50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
50 g gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
beetje boter om in te vetten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

ZO GA JE TE WERK:
Meng in een ruime kom het meel met de suiker en het zout.
Kluts in een andere kom de eieren los en voeg de melk en het oranjebloesemwater hieraan toe. Voeg nu beetje bij beetje het eimengsel toe aan de bloem. Blijf kloppen met een garde zodat er een mooi beslag zonder klontjes ontstaat. Spatel de abrikozen en de vijgen erdoor.
Vet de poffertvorm én het deksel goed in met boter en bestrooi licht met meel. Giet het beslag in de vorm. Let op: het beslag zal nog rijzen! Vul de vorm maximaal voor 80%. Draai het deksel op de vorm. Zet het geheel nu in een grote pan die je vult met kokendheet water. Het water moet ongeveer tot driekwart van de vorm komen.
Laat het water zachtjes koken; na ongeveer twee uur is de poffert gaar. Je kunt ook de pan met water in een warme oven zetten (150 graden) en zo de poffert laten garen.
Serveer de poffert warm; bruine suiker en boter zijn er lekker bij.
Tip: oranjebloesemwater koop je bij natuurvoedingswinkels of bij Dille & Kamille.

Bron

https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2019/maart/eigentijdse-poffert/

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

judyspoelstra avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten