1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Muffin met paprika en fetakaas

Muffin met paprika en fetakaas

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2019

Ingrediënten 4 personen


275 g bloem
1 zakje bakpoeder (16 g)
snuf zout
1 ei
80 ml neutrale plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
275 ml karnemelk
3/4 rode paprika in kleine stukjes
1 lente-ui in ringetjes
50 g fetakaas in blokjes
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
verder: muffinbakblik met 12 holletjes



Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een hartige variant, met paprika en fetakaas. Lekker bij de high tea of bij de borrel. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

ZO GA JE TE WERK:
Meng bloem, bakpoeder en zout in een ruime kom en roer deze door elkaar met een garde.
Meng ei, olie en karnemelk in een andere kom en klop deze even los.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel tot het beslag gemengd is.
Voeg groente, kruiden en fetakaas toe en meng even.
Schep het beslag in de holletjes van het bakblik.
Bak de muffins in ongeveer een half uur gaar en mooi goudkleurig in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Meer lekkere muffinvariaties, zoet en hartig, vind je in Landleven 2. Ook staan er heel veel handige tips in voor het bakken van muffins. Landleven 2 verschijnt op 13 februari 2018.

Bron

Https://www.landleven.nl/inspiratie/lekker-eten/2018/februari/hartige-muffins-met-paprika-en-fetakaas/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judyspoelstra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judyspoelstra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top