1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. ossenstaartsoep

ossenstaartsoep

  • Europees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2019

Ingrediënten 6 personen


1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
800 gr ossenstaart
1 wortel in dunne plakjes
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
scheutje olijfolie
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
1 bouillonblok
1,5 liter water
100 ml sherry
1 flinke eetl tomatenpuree
zout en zwarte peper naar smaak



Gewoon een heerlijke heldere soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de ossenstaart in de olijfolie, als het vlees bruin ziet voeg dan de uien. knoflook en tomatenpuree toe, laat het een poosje zachtjes fruiten. Blus de inhoud van de pan met het water en de sherry, voeg de bouillonblok (of fond), wortel en bleekselderij toe.
breng de soep tegen de kook en zet op een sudderplaatje gedurende tenminste 3 uur

Bron

Geen idee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top