***PAPRIKA'S GEVULD MET GEHAKT EN TOMATENRIJST***
- Europees, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-04-2019
Tot we de lentegroenten weer kunnen oogsten,
richt Sharon de Miranda zich op producten die het
gehele jaar verklrijgbaar zijn. Dit recept,zonder
aardappelen als ingredient, zijn om je vingers bij
af te likken. Eet smakelijk !
Ingrediënten 4 personen
=4 Paprika's. = 400 gram gehakt,(naar keuze)=1 bosje peterselie. = 1 eetl. Kappertjes.
=1 Ui. = 2 Eieren. = 1 Beschuitje.
=1 tl.Kaneelpoeder. = Snufje Nootmuskaat
Bereiding Tomatenrijst:
=Peper en zout naar smaak.
=Olie. = 200 gram Rijst. = 400 gram Tomaten.
=1 eetl.Tomatenpuree.
=1 teentje Knoflook. = 1 Ui.
=1 gronte Bouillonblokje.
Benodigdheden
+OVEN++OVENSCHAAL+
+HOGE KOOKPAN+
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 180 gr.C.
2.Snijd de bovenkant van de paprika's af en
verwijder de zaadlijsten..Snipper het uitje en hak
de peterselie fijn. Breng het gehakt op smaak met
kaneelpoederç nootmuskaat, peper en zout.
3.Kluts de eieren en kneed samen met ui en peterselie
door het gehakt. Vul de paprika's met het gehakt en
plaats de gevulde paprika's in een met olie ingevette,
ovenschaal.
4.Verkruimel het beschuitje en strooi deze over de paprika's
Bak het 30-35 minuten in de oven.
Bereiding Tomatenrijst:
5.Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.Neem een hoge kookpan
en fruit in een beetje olie de knoflook en ui. Vervolgens bak u de
rijst mee. Doe de tomatenpuree in de pan met rijst.
6.Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak deze kort mee.
Voeg er water aan toe totdat u een vingerkootje met water
boven de rijst over houdt.
7.Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Laat alles zo'n
10 minuten koken totdat de rijst al het vocht heeft op-
genomen. Neem de pan van het vuur. Laat het nog
10 minuten nagaren met het deksel op de pan.
Bron
Sharon de Miranda.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties