Ingrediënten:
- 150 gram spinazie (steeltjes eraf)
- 1 punt brie (200 gram)
- ½ potje zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 1 kleine rode ui (of een ½ )
- handvol gedroogde cranberry's
- handvol pecannoten (of walnoten)
Dressing:
- 1 el grove mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
- 2 el olijfolie
- zwarte peper/zeezout
Dit is een salade die niet alleen heel erg lekker is maar ook nog eens super gezond want spinazie bevat behalve veel ijzer ook nog een heleboel mineralen en vitaminen.
Een goede gewoonte dus om sla eens te vervangen door rauwe spinazie. Gebruik alleen de blaadjes dus vergeet niet om de steeltjes eraf te halen
N.B.: De steeltjes hoef je niet weg te gooien die zijn nog geschikt om in een smoothie te gebruiken.
- Verdeel de spinazie over de borden.
- Maak de dressing en doe deze over de spinazie.
- Verdeel vervolgens de in plakken gesneden brie, tomaatjes, ui (in ringen), cranberry's en noten over de salade.
- Serveer er vers afgebakken brood bij.