1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Aard­ap­pel en zuur­kool

Aard­ap­pel en zuur­kool

Door: marcdepester

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kg zuurkool (zak à 500 g)
250 g ananassen
800 g duopak aardappelschijfjes
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
1 el kerriepoeder


Verder heb je nodig


Ovenschaal (20 x 25 cm)
aluminiumfolie

Aard­ap­pel en zuur­kool
Aard­ap­pel en zuur­kool

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!   Lekker met rookworst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

Tags

Serveertip

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top