Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-04-2019
  • Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

  • Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

  • Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

    Heerlijke kruisbessentaart met eiwitschuim ook lekker met ander fruit

Voor een vergadering, waar ik altijd iets voor de koffie meeneem, heb ik deze keer dit lekkere luchtige kruisbessentaartje gebakken met eiwitschuim.
In plaats van kruisbessen zijn kersen, pruimen, blauwe bessen of abrikozen ook heel lekker.
De taart is erg snel klaar omdat alle ingrediënten door elkaar gaan. Het fruit erop en bakken maar.
Dan met het stijfgeklopte eitwit nog even in de oven en je kunt gaan genieten,

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Deeg
35 gram zachte boter + beetje voor de vorm
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers, de eiwitten worden gebruikt voor het eiwitschuim
1 heel ei (M)
125 gram zelfrijzend bakmeel + beetje voor de vorm
Flinke scheut melk

Vulling:
1 grote pot kruisbessen (plm. 720 gram inhoud)

Eiwitschuim:
2 eiwitten
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rechthoekige bakvorm ( 17 x 27 cm) og een springvorm van plm. 22 cm doorsnede
bakpapier
zeef of vergiet
mixer
deegkommen (één voor het deeg en één voor het eiwitschuim

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden.
Kruisbessen uitlekken in een zeef
Alle ingrediënten genoemd onder deeg door elkaar mixen met een handmixer.
Zoveel melk toevoegen tot een deeg ontstaat zoals cakedeeg.
Goed uitgelekte kruisbessen over het deeg verdelen.
Je hoeft e niet in het deeg te drukken want de kruisbessen zakken zelf in het deeg.

Bakplaat met bakpapier bekleden en randen insmeren met boter en bestuiven met wat bloem. Deeg uitstrijken over de vorm.
Iets onder het midden van de oven in 20-25 minuten lichtbruin bakken.
Koek uit de oven halen.

Ondertussen eiwitten goed stijfkloppen in een vetvrije kom met een mespunt zout, suiker en vanillesuiker. (Je moet de kom ondersteboven boven je hoofd kunnen houden zonder dat er iets uitloopt.)
Eiwit over koek uitstrijken en de koek weer in de oven zetten.
De koek nu wat hoger in de oven plaatsen.
Bakken tot het eiwit een lichtbruine kleur heeft (plm. 10 tot 15 minuten)
Koek laten afkoelen en dan…..lekker smikkelen.

Serveertip

Ook lekker met andere fruitsoorten, zoals pruimen, abrikozen, kersen, bessen.
Met verse kruisbessen natuurlijk nog lekkerder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten