Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2019
  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse trots is ;) :)
Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin zitten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 2 wortels, fijngesneden
- 1 el gemberpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 el kurkuma
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenstukjes (blik)
- 2 liter groentebouillon
- sap van ½ citroen
- 400 gram kikkererwten (pot)
- 450 gram rode linzen
- peterselie om mee te garneren (of koriander)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
- Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de tomatenstukjes (met nat), de groentebouillon, de kikkererwten en de linzen toe. Dit geheel laat je zo'n 30 minuten sudderen.
- Voeg als laatste het citroensap toe.
- Schenk de soep in koppen/borden en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie of koriander.

Bron

The Green kitchen travels (in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto's)

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-04-2019

@Mattheam. Bedankt voor je compliment :) Grote pan maak je met dezelfde moeite, doe ik ook altijd. En wie wat bewaard die heeft wat ;) Ik wens je nog vaak smakelijk eten. Groetjes van Wilmie _O_

Mattheam avatar
Mattheam 12-04-2019

Deze soep is heerlijk! Grote pan vol gemaakt de rest in de vriezer!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten