Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

Door: wilmiewillemse

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-04-2019

Ingrediënten 8 personen


- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 2 wortels, fijngesneden
- 1 el gemberpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 el kurkuma
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 400 gram tomatenstukjes (blik)
- 2 liter groentebouillon
- sap van ½ citroen
- 400 gram kikkererwten (pot)
- 450 gram rode linzen
- peterselie om mee te garneren (of koriander)


Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira

Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze Nederlandse trots is
Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin zitten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
- Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de tomatenstukjes (met nat), de groentebouillon, de kikkererwten en de linzen toe. Dit geheel laat je zo'n 30 minuten sudderen.
- Voeg als laatste het citroensap toe.
- Schenk de soep in koppen/borden en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie of koriander.

Tags, , , , , , , ,

Bron

The Green kitchen travels (in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto's)



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top