1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Zachte kip tikka masala

Zachte kip tikka masala

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2019

Ingrediënten 4 personen


Voor de gemarineerde kip:
4 kipfilets, in blokjes
275 gr Griekse yoghurt
1 el geraspte gember
2 el citroensap
2 tl komijn
1 el cayennepeper
2 el geraspte look
1 snuifje peper
1 snuifje zout

Voor de saus:
4 el boter
1 groene chilipeper, in stukjes
2 el geraspte look
0,5 tl cayennepeper
1,5 tl garam masala
1 tl komijn
500 ml passata
200 ml room
2 tl suiker
0,5 limoen, het sap
enkele takjes koriander


Zachte kip tikka masala
Zachte kip tikka masala

Een zachte variante van de Indische kip tikka masala die makkelijk te bereiden is ; eerst 4 uur marineren .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Doe alle ingrediënten voor de kipmarinade in een grote kom en meng goed onder mekaar. Laat minimum vier uur marineren in de koelkast.

-Neem vervolgens een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de stukjes kip gelijkmatig over. Plaats de kip gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Begin nu aan de saus:
-Smelt de boter in een grote pot op het vuur.
-Fruit er de chilipeper en de geraspte look in aan.
-Kruid met cayennepeper, garam masala en komijn.
-Voeg vervolgens nog de passata, de room en de suiker toe.

-Haal de kip uit de oven en schep alle stukjes in de saus.
-Verfris als laatste het geheel met het sap van een halve limoen.

Schep de kip tikka masala in een kommetje en werk af met een takje verse koriander.
-Serveer met rijst of naanbrood.

Tags

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top