1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Notenbrood met sesamtopping

Notenbrood met sesamtopping

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2019

Ingrediënten 8 personen


500 gr bloem
100 gram diverse ongezouten noten
( ik nam pistache, cashew, pecan en hazelnoten van elk soort circa 25 gram)
7 gr gedroogde gist
5 gr sesamzaad
9 gr zout
300 ml water van 40 graden


Verder heb je nodig


Kom, weegschaal, mes, snijplank, deegroller, broodvorm

Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping
Notenbrood met sesamtopping

Elke week bakken wij ons "dagelijks "brood. Dat wil zeggen 3 volkoren broden of variaties daarvan. Eigenlijk is dat een hobby van manlief geworden. Hij is ook degene geweest die op onderzoek op het net is gegaan naar een degelijke deegkneder, die flink wat deeg aankan.

Dit notenbrood met sesam topping is geheel met de hand gekneed, want dat wou manlief wel eens proberen... en zeg nou zelf is het geen Beauty?  Als het nu ook nog zo smaakt als het eruit ziet.....https://www.projectgezond.nl/
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem wat water van de 300 ml hoeveelheid en doe dat bij de gist in een kommetje, roer door en laat even staan. ( wij voegden 1 tl honing toe)

Doe de bloem in een grote kom en roer het zout erdoor.
Maak in het midden een kuiltje en schenk er het gistprutje in met het resterende water.
Roer alles even door en kneed dan op de met bloem bestoven aanrecht 10 minuten tot een mooi soepel deeg.

Leg de deegbal in een kom , dek af met een vochtige , schone keukenhanddoek en laat ca 60 minuten rijzen , totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Ik gebruikte de rijsstand van mijn stoomoven.

Hak ondertussen de noten kleiner.

Sla de lucht uit het deeg en rol het deeg uit tot een lap en strooi er de notenmix overheen.

Kneed de noten door het deeg en rol dan het deeg uit ter grootte van de vorm. Vorm een brood.
Leg het deeg in een licht ingevette brood of cakevorm en laat afgedekt weer rijzen totdat het deeg duidelijk in volume verdubbeld is.

Bestrijk het brood met water en strooi er het sesamzaad over.
Bak het brood onderin een voorverwarmde oven van 200 graden in 40 minuten gaar.

Haal het brood uit de vorm en laat het geheel afkoelen alvorens aan te snijden.





Tags,

Bron

Uit het boek Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top