1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse maaltijdsoep met linzen en saucijsjes uit de streek Umbrië

Italiaanse maaltijdsoep met linzen en saucijsjes uit de streek Umbrië

  • Italiaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2019

Ingrediënten 4 personen


2 blikjes linzen (400 gr), uitgelekt en afgespoeld of
250 gram gedroogde linzen
2 eetlepels olijfolie
4 stuks saucijsjes of verse worst (hier en daar ingeprikt met een vork)
2 kleine uien, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
4 middelgrote wortelen, schoongemaakt in dobbelsteentjes
2 vastkokende aardappels, geschild in dobbelsteentjes
2 stengels bleekselderij, geschild in dobbelsteentjes
2 takjes rozemarijn of 2 theelepels gedroogde rozemarijn
1 laurierblad
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
1/2 liter tomaten-passata of tomatenpulp
1 flinke eetlepel gedroogde oregano
peper en zout naar smaak
1 liter kippenbouillon of groentebouillon (van tabletten)
Plm. 120 gram elleboogjesmacaroni of andere soort naar smaak


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Italiaanse linzensoep, lekker gevuld met groenten en saucijsjes of verse worst.

Heerlijke maaltijdsoep

Heerlijke maaltijdsoep

Op koude dagen zoals nu krijg ik altijd zin in een lekkere stevige soep.
Aan het surfen op internet kwam ik een linzensoep tegen die me wel aanstond. Maar....ik had niet alles in huis, dus met mijn eigen ingrediënten ontstond deze heerlijk Italiaanse maaltijdsoep met linzen.
Linzen zijn heel snel gaar (plm. 20 minuten), maar ik had nog blikjes linzen staan die ik graag op wilde hebben dus heb ik daarvoor gekozen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de saucijsjes snel rondom aan. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig.
Voeg de aardappels, worteltjes en bleekselderij toe en bak even mee.
Voeg de tomatenpuree toe, samen met het laurierblad en bak dit even mee met de groenten.
Voeg de uitgelekte of gedroogde linzen toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de passata of tomatenpulp en de bouillon bij de groenten.
Alles moet nu onder staan.
Voeg de saucijsjes, rozemarijn en de oregano toe en breng de soep aan de kook.
Voeg eventueel meer bouillon toe als je merkt dat de soep te dik wordt.
Na plm. 45 minuten voeg de je macaroni of andere deegwaren toe aan de soep.
Laat de soep nog plm. 12 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Ook zonder pasta (macaroni) erg lekker.
Ook zijn gebakken spekreepjes erdoor erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top