Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. ***ZOMERSE GOULASH***

***ZOMERSE GOULASH***

Door: harry_bijl

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2019

Ingrediënten 4 personen


=400 gram Runderriblap, in blokjes.
=400 gram Procureur, in blokjes.
=1 Ui, in halve ringen.
=2 teentjes Knoflook, fijngesneden.
=3 eetl.Olijfolie. = 1 eetl; Paprikapoeder.
=2 eetl.Tomatenpuree. = 250 ml witte Wijn.
=500 gram Haricots verts.
=400 gram Kikkererwten.
=400 gram voorgekookte Krieltjes.
=Sap van een 1/2 Citroen


Verder heb je nodig


+BRAADPAN+
+KOOKPAN+


Goulash en Zomer, een onverwacht
Gouden Combinatie !
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Bak het vlees (eventueel in delen) rondom
bruin in de olijfolie. Voeg als laatste de ui en knoflook
toe en bak nog even mee.
2.Breng het geheel op smaak met zout en peper en
roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree doorheen.
Laat dit even meebakken en blus het vervolgens af met de
wijn en met 150 ml. water.
3.Laat de pan 1,5 uur sudderen op laag vuur.
4.Kook de haricots verts in 6 minuten beetgaar en spoel de
kikkererwten af. Voeg de krieltjes toe aan het vlees en kook
ze 10 minuten mee. Voeg als laatste de haricots verts en kikker-
erwten toe en verwarm het geheel.
5.Breng de goulash op smaak met zout,peper,paprikapoeder en
het citroensap.

Tags

Bron

KEURSLAGER.++



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top