Lamsracks met zwartepepersaus. Gruwelijk lekker!

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Lamsracks met zwartepepersaus. Gruwelijk lekker!

    Lamsracks met zwartepepersaus. Gruwelijk lekker!

    Lamsracks met zwartepepersaus. Gruwelijk lekker!

Ik at deze lamsracks met zwarte pepersaus ooit in een Chinees restaurant. Ik was er compleet weg van. Dat wil ik zelf kunnen maken dacht ik, dus ging ik aan de slag om dit recept te maken en ik deel hem graag met andere liefhebbers van lamsvlees met een Aziatische twist.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram lamsrack
1 eetlepel zwarte peperkorrels
3 eetlepels oestersaus
2 cm verse gember (geschild en in dunne reepjes gesneden)
1 teentje knoflook (geplet en fijngehakt)
1 hele ui (gepeld en in ringen gesneden)
0,5-1 rode peper (in ringen en hoeveelheid afhankelijk van hoe pittig je aankunt)
1 stengel bosui (in ringen gesneden)
2 theelepels maïzena
4 eetlepels water
Olie om in te wokken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven en wok of hapjespan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen.

Maak vervolgens de Chinese zwarte pepersaus
Stamp in een vijzel de zwarte peperkorrels fijn. Heb je geen vijzel? Doe dan de peperkorrels in een theedoek, vouw de theedoek dicht en plet de zwarte peperkorrels met een deegroller of iets anders hards.

Verhit olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, de gember en de ui even hierin aan. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt! Doe vervolgens de zwarte peper, de oestersaus en de rode peper erbij en wok alles even goed.

Maak in een kommetje een papje van de maïzena en het water en doe dit bij de rest van de ingrediënten in de wok en roer het goed door. Laat alles even een paar minuten op gematigd vuur pruttelen totdat je een dikke saus krijgt.

Bereid nu de lamsrack
Neem een grill-, braad- of koekenpan en verhit hierin een beetje olie. Braad hierin de lamsrack zodat het aan beide kanten een mooi bruin korstje heeft.

Leg vervolgens het lamsvlees in een vuurvaste schaal en braad het in zo'n 8 minuten gaar in de oven. Draai de lamsrack na 4 minuten even om.
Voor de check: Het lamsvlees is gaar wanneer het een kerntemperatuur van 50-55 graden heeft. Haal de rack uit de oven en laat even zo'n vijf minuten rusten onder wat aluminiumfolie.

Snij de lamsrack in stukken en schenk de Chinese zwarte pepersaus erover heen. Strooi er wat bosui overheen en eet met witte rijst. Maan maan sik!

Serveertip

Hou je niet van lamsvlees? Je kunt de zwarte pepersaus ook heel erg goed combineren met roergebakken rundvlees, groenten, noodles of krab. Ook kun je de saus in een afsluitbare fles bewaren en gebruiken als woksaus.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bySam avatar
bySam

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten