1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2019

Ingrediënten 6 personen


3 el olie
4 sjalotten (fijngehakt)
800 g tuinerwten ((pak a 450 g), diepvries)
2 runderbouillontabletten
4 plakken Parmaham
150 ml geslagen room
4 el geraspte Parmezaanse kaas



Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham
Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

Feestelijke Italiaanse erwtensoep die snel gemaakt is en super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. op zacht vuur.
-Schep de doperwten erdoor en voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe.
-Breng alles aan de kook en kook de soep zachtjes 10 min.
-Snijd de plakken ham in lange, dunne repen en bestrijk ze met de resterende olie.
-Verhit een koekenpan en bak de repen ham zachtjes krokant.
-Schep op een bord en laat iets afkoelen.
-Klop de room stijf en schep de Parmezaanse kaas door de room.
-Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer.
-Breng de soep pittig op smaak met royaal peper en weinig zout.
-Verdeel de soep over 6 kommen en schep in elke kom een lepel van de room.
-Leg de repen ham op de rand.
-Lekker met warm geroosterd brood.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top