1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

Door: marcdepester

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2019

Ingrediënten 6 personen


3 el olie
4 sjalotten (fijngehakt)
800 g tuinerwten ((pak a 450 g), diepvries)
2 runderbouillontabletten
4 plakken Parmaham
150 ml geslagen room
4 el geraspte Parmezaanse kaas


Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham
Ita­li­aan­se erw­ten­soep met Par­me­zaan­se room en kro­kan­te ham

Feestelijke Italiaanse erwtensoep die snel gemaakt is en super lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm 2 el olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. op zacht vuur.
-Schep de doperwten erdoor en voeg de bouillontabletten en 1 liter water toe.
-Breng alles aan de kook en kook de soep zachtjes 10 min.
-Snijd de plakken ham in lange, dunne repen en bestrijk ze met de resterende olie.
-Verhit een koekenpan en bak de repen ham zachtjes krokant.
-Schep op een bord en laat iets afkoelen.
-Klop de room stijf en schep de Parmezaanse kaas door de room.
-Pureer de soep met de keukenmachine of staafmixer.
-Breng de soep pittig op smaak met royaal peper en weinig zout.
-Verdeel de soep over 6 kommen en schep in elke kom een lepel van de room.
-Leg de repen ham op de rand.
-Lekker met warm geroosterd brood.

Tags

Bron

AH



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top