Su­ri­naam­se erw­ten­soep van tan­te Joos

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-04-2019
  • Su­ri­naam­se erw­ten­soep van tan­te Joos

    Su­ri­naam­se erw­ten­soep van tan­te Joos

    Su­ri­naam­se erw­ten­soep van tan­te Joos

Erwten soep op zijn Surinaams

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 g spliterwten (een nacht geweekt)
750 g ribkarbonades
250 g zuurkoolspek (aan een stuk)
1 grote ui (gesnipperd)
3 grote tomaten (in stukjes)
2 theelepels gemalen piment
2 kippenbouillontabletten
200 g rijst (Surinaams)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng de spliterwten in 1 liter water aan de kook.
- Breng in een andere pan de karbonade in 1 liter water aan de kook.
-Laat de spliterwten en karbonade zachtjes koken.
-Breng in een derde pan het zuurkoolspek in koud water aan de kook.
-Neem zodra het water kookt het zuurkoolspek uit de pan en snijd het in stukjes.
-Voeg, na 15-20 minuten zachtjes koken, aan de pan met karbonade de ui, de tomaten, het piment en het fijngesneden zuurkoolspek toe, en daarna de uitgelekte, stukgekookte spliterwten.
- Breng op smaak met de bouillontabletten.
- Kook vervolgens de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Doe de rijst in een met water omgespoeld koffiekopje, keer het kopje om in een soepbord en schenk de erwtensoep eromheen.

Bron

AH

Serveertip

deze Surinaamse erwtensoep een origineel familierecept.' Tante Joos vult aan: 'Veel mensen denken dat snert typisch Hollandse pot is. Integendeel, in Suriname eet iedereen op doordeweekse dagen erwtensoep. Wel allemaal op hun eigen manier klaargemaakt. Zo doen we zoutvlees in de erwtensoep. Of om de soep extra aroma te geven, gebruiken we soms gedroogde vis, zoals witwittie (wijting) of snoek.'

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten