Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Afrikaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2019
  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

  • Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

    Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)

Zulke soortgelijke salade kregen wij elke morgen bij het ontbijt toen we in Zanzibar waren. En hoewel het tropische fruit daar natuurlijk nóg veel lekkerder is dan hier, is het voor hier ook wel een echte aanrader.
Lekker voor op een buffet bij een brunch of bbq maar ook gewoon lekker als toetje.
De siroop die je als een soort "dressing" gebruikt is even wat meer werk maar is het zeker waard.

NB: Ik kon met geen mogelijkheid verse papaja vinden en had de keuze;  of weglaten of papaja uit blik gebruiken en ik heb dus voor dat laatste gekozen ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kleine papaja (of 1 blik)
½ middelgrote ananas
½ medium watermeloen
1 rijpe mango
2 bananen
4 sinaasappels (2 voor in de salade 2 voor sap en rasp)
2 citroenen (sap en rasp)
6-8 paarse passievruchten
½ kopje suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rasp de schil en pers het sap uit van de 2 citroenen en 2 sinaasappels.
Meng de schil en het sap in een steelpannetje en kook gedurende 3 minuten met de suiker. Koel de siroop in de koelkast.
Snij blokjes van de geschilde papaja, ananas, meloen, mango, sinaasappels en snij de bananen in plakjes. Meng al het fruit door elkaar.
Snij de passievruchten doormidden en lepel de inhoud bovenop het gemengde fruit.
Giet de siroop over de fruitsalade en zet de schaal tot gebruik in de koelkast.

Bron

A taste of Zanzibar (In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-07-2021

Hoi Bassinho, idd supergemakkelijk ;) en lekker exotisch. Graag gedaan en bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

Bassinho avatar
Bassinho 30-07-2021

Oh wauw! Lijkt me super gemakkelijk en lekker om eens te proberen. Thanks voor het delen van dit recept

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 04-04-2019

Tja ik had helaas geen verse papaja tot mijn beschikking anders had ik daar zeer zeker wel voor gekozen. Omdat ik deze keer het originele recept aan wilde houden heb ik voor de "escape" gekozen. Eventueel kun je het gewoon weglaten of door iets anders vervangen. Jullie zijn in de tropen gewoon een beetje verwend met lekkere verse fruitsoorten ;) Wij moeten hier roeien met de riemen die we hebben :) En blik of niet, de fruitsalade was heeeeeerlijk. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

zizypha avatar
zizypha 03-04-2019

Meloen in 2 soorten/smaken. Bijv Charentais ook licht oranje en een Galia. C

zizypha avatar
zizypha 03-04-2019

Het is de 3e keer dat ik dit neerschrijf! Berichten blijven verdwijnen. Papaja uit blik brrr .... de siroop maak ikzelf altijd met maar heel weinig vocht + rasp. De helft v/h sap zou ik niet meekoken, wel toevoegen nadat de siroop v/h vuur komt. Beter voor de smaak. Ipv papaja kun je ook wel 2 soorten meloen gebruiken. Groet C

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten