Snelle kippenragout

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2019
  • Snelle kippenragout

    Snelle kippenragout

    Snelle kippenragout

Zelf kippenragout maken is onwijs makkelijk om te doen en het is veel lekkerder dan uit een potje. Dit is mijn snelle  en makkelijke variant. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
50 g roomboter
1 knoflookteen, fijn gesneden
100 g bloem
5 g verse dragon
5 g verse peterselie
400 g gebakken champignons
versgemalen peper en zout
4 pasteitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 516,51 kcal
Koolhydraten 33,64 g
Eiwitten 22,57 g
Vetten 31,75 g
Benodigdheden
Pan, Snijplank en mes

Bereidingswijze

1. Meng 500 ml kokend water met het bouillonblokje in een pan.
2. Breng het water net niet aan de kook en pocheer de kipdijfiletjes ongeveer 20 minuten in de bouillon.
3. Haal de kip uit de pan. Snijd in stukjes of scheur uit elkaar in kleine stukjes.
4. Smelt de roomboter in een sauspan of diepe Koekenpan. Bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de bloem toe. Bak dit tot de bloem begint te binden.
5. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en roer.
6. Voeg als laatst de kip, paddenstoelen en fijn gesneden dragon en peterselie toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met verse peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

diny_w avatar
diny_w 25-06-2020

lekker hoor

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 17-08-2019

Ach, zoveel recepten lijken op elkaar en om dan maar meteen het als je eigen recept te noemen, maak je niet zo druk erover.

meeuw405 avatar
meeuw405 17-08-2019

Lijkt verdacht veel op mijn EIGEN recept!!!

poebeerr avatar
poebeerr 03-05-2019

Dankjewel voor je lekkere en snelle recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten