1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Snelle kippenragout

Snelle kippenragout

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2019

Ingrediënten 4 personen


300 g kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
50 g roomboter
1 knoflookteen, fijn gesneden
100 g bloem
5 g verse dragon
5 g verse peterselie
400 g gebakken champignons
versgemalen peper en zout
4 pasteitjes


Verder heb je nodig


Pan, Snijplank en mes

Snelle kippenragout
Snelle kippenragout

Zelf kippenragout maken is onwijs makkelijk om te doen en het is veel lekkerder dan uit een potje. Dit is mijn snelle  en makkelijke variant. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng 500 ml kokend water met het bouillonblokje in een pan.
2. Breng het water net niet aan de kook en pocheer de kipdijfiletjes ongeveer 20 minuten in de bouillon.
3. Haal de kip uit de pan. Snijd in stukjes of scheur uit elkaar in kleine stukjes.
4. Smelt de roomboter in een sauspan of diepe Koekenpan. Bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de bloem toe. Bak dit tot de bloem begint te binden.
5. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en roer.
6. Voeg als laatst de kip, paddenstoelen en fijn gesneden dragon en peterselie toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met verse peterselie.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top