1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. ***VARKENSHAAS MET RAUWE HAM EN ROQUEFORT***

***VARKENSHAAS MET RAUWE HAM EN ROQUEFORT***

Door: harry_bijl

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2019

Ingrediënten 4 personen


=2 Varkenshaasjes (ca.500 gram)
=6 Plakken rauwe Ham.
=150 gram Roquefort (Danish Blue)
of Gorgonzola.
=2 eetl.Bloem.
=50 gram Boter of 3 eetl. vloeibaar
bakproduct.


Verder heb je nodig


+OVEN+
+KOEKENPAN+
+LAGE OVENSCHAAL OF
BRAADSLEDE+


Vervang de Roquefortsaus door Champignon-
Roomsaus.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Leg alle ingredienten klaar en verwarm de oven
voor op 180 gr.C,
2.Snijd de varkenshaas in de lengte in.
3.Rol 50 gram roquefort in 1 plak rauwe ham en leg
dit in de varkenshaas.Vul zo de 2 varkenshaasjes.
4.Leg 2 plakken ham overlappend naast elkaar.
Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en
wikkel de ham om het vlees. Doe hetzelfde met de
andere varkenshaas..Bestrooi de varkenshaas met
bloem.
5.Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin.
6.Leg het vlees met het braadvet in een lage ovenschaal
braadslede en zet circa 20 minuten in het midden van de
oven. Schep op een warme schaal en laat afgedekt even
rusten.
6.Roer de rest van de roquefort door het braadvet.
Voeg eventueel een scheutje water of melk toe en maal er
peper over. Serveer de varkenshaas met de saus.
Lekker met broccoli en pommes duchesse of
gebakken krieltjes.

Tags

Bron

Boodschappen:



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top