1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Aspergebroodje de luxe

Aspergebroodje de luxe

Door: Keukensloofje47

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2019

Ingrediënten 2 personen


2 afbak pistolets doorgesneden( meergranen)
8 stuks witte asperges gekookt en uitgelekt
3-4 el paturain knoflook en fijne kruiden of boursin
1-2 stuks vleestomaat in plakken
4 plakjes parma of serrano ham
geraspte kaas naar smaak
peper en zout


Verder heb je nodig


Snijplank, mes

Aspergebroodje de luxe
Aspergebroodje de luxe

Dit broodje maakte ik verleden jaar en natuurlijk in het aspergeseizoen als asperges volop verkrijgbaar is. Nog even en we kunnen weer genieten van de "Koningin der Groente" of het Witte Goud.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de broodjes en besmeer ze met de Paturain of Boursin. Ik nam Paturain met slechts 10% vet. Net zo lekker.
Beleg de broodjes met plakken vleestomaat en bestrooi ze licht met zout en peper uit de molen.

Leg boven op de tomaat de plakjes Parma of Serrano ham.

Daar bovenop de uitgelekte aspergestengels. Bestrooi met geraspte kaas en zet ze voor ongeveer 6-8 minuten in de voorverwarmde oven van 190 graden en geniet.

Tags, , , ,

Serveertip

Prima als lunch of als hoofdgerecht , maar dan met een lekkere soep vooraf en een toetje na.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top