Maaltijdsalade Shoarma: Kliekje, gezond, fastfood en koolhydraatarm
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
De dag na broodje shoarma heb ik vaak wat restjes van de shoarma, de sla, komkommer en tomaat over. Tuurlijk kan je weer een broodjes shoarma maken en het vlees in de magnetron opwarmen, maar dit keer gekozen voor een frisse snelle en gezonde koolhydraatarme maaltijdsalade.
Ingrediënten 1 persoon
Salade:- Restje shoarmavlees met paprika (koud) circa 100 gram
- Kropsla (4-5 blaadjes)
- Tomaat (1) of 4-5 snacktomaatjes
- 1/4 komkommer
- Restje witte kool
- 1/4 Appel
- zout en peper
Dressing:
- 1 theelepel (tl) oploslimonade, 1 tl jam, 1 tl balsamico azijn en 1 tl olijfolie. Wat kruiden, in dit geval tijm gebruikt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 276,79 kcal |
Koolhydraten | 16,22 g |
Eiwitten | 25,48 g |
Vetten | 10,40 g |
Benodigdheden
Goed mes, snijplankBereidingswijze
- Was de kropsla, rol die op en snij dan in hele dunne plakjes
- Snijd de komkommer in de lengte en dan doormidden
- Verwijder de zaadjes met een lepel en snij dan in dunne plakjes
- Snij de tomaat in stukjes of halveer en kwart de cherrytomaat
- Kruid de tomaat met zout en peper
- snijd de 1/4 appel in dunne reepjes
- Doe alle ingrediënten, de shoarma als eerste en de sla als laatste in een schaal
- Meng de dressing en voeg dit aan de salade toe
- mix de salade door elkaar
Serveertip
Wil je toch per sé wat meer koolhydraten eten dan kan je 2 meergranen met zaad/zonnebloempitten sneetjes brood roosteren, wat kruidenboter erop en dan erbij serveren. Ik zelf doe dit niet, vind de salade op zich al heerlijk.
- Kilocal: 254
- Koolhydraten: 23 gram
- Vet: 7,9 gram waarvan
- Verzadigd: 1,7
- Onverzadigd: 6,7
Eiwit: 18,3 gram
Vezels: 6,4 gram