Vismousse met garnalen

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2019
  • Vismousse met garnalen

    Vismousse met garnalen

    Vismousse met garnalen

Makkelijk en lekker deze vismousse 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
350 g Alaska pollak (diepvries)
50 g noordzeegarnalen (diepvries)
2 eetl. fijngesneden peterselie (diepvries)
9 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)
1 dl droge witte wijn
1 eetl. citroensap
1.5 dl room
1 eetl. tomatenpuree
2 eiwitten
3 druppels worcestersaus
tabasco
paprikapoeder
cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
-Laat de garnalen ontdooien en dep ze goed droog.
Bereiding = 20 min. - de dag voordien -
1. Schik de diepgevroren Alaska pollak in een brede kookpan. Giet er de droge witte wijn bij en laat de vis gedurende een 8-tal min. garen op een zacht vuur (1).
2. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water gedurende enkele min. Haal de vis uit het kookvocht en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
3. Doe de vis met dit kookvocht in een hoge kom, doe er het citroensap bij en de tomatenpuree en mix heel fijn. Kruid met 3 druppels worcestersaus, tabasco, cayennepeper, paprika, peper en zout.
4. Klop de slagroom stijf en spatel door het mengsel.
5. Klop vervolgens de eiwitten tot heel stevige sneeuw en meng ze voorzichtig onder de vispuree. Proef of u voldoende kruidde (de vismousse mag sterk doorsmaken).
6. Spoel een vorm (bv. rechthoekig) om met water. Bestrooi de bodem ervan met de diepgevroren peterselie en de garnalen. Giet er vervolgens de vismousse over. Laat tot 's anderendaags opstijven in de koelkast.

Afwerking : de dag zelf

- Spoel een serveerschotel om met water (zo kunt u de mousse nog beter op zijn plaats schuiven). Stort er de vismousse op. Om de mousse gemakkelijk te laten loskomen van de vorm, kunt u die nog even onder warm stromend water houden.
-- Snij in schijven van 1 à 1,5 cm.
-Versier met gekookte boontjes en kerstomaten.
-- Geef er cocktailsaus of kruidenmayonaise bij en stokbrood. ( zie tips )

Bron

colruyt

Serveertip

Tip
MICROGOLFOVEN (700 W)

(1) Laat afgedekt garen op volle kracht gedurende 6 à 8 min.

Bereiding cocktailsaus: meng 5 eetl. mayonaise met 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. whisky, 2 eetl. lichte room, 6 druppels worcestersaus, tabasco en cayennepeper.

Bereiding kruidenmayonaise: breng mayonaise op smaak met fijngehakte peterselie, kervel en bieslook. Maak wat lichter met yoghurt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten