Vispannetje 'Romesco'

  • Spaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2019
  • Vispannetje 'Romesco'

    Vispannetje 'Romesco'

    Vispannetje 'Romesco'

Een lekker en makkelijk zuiders vispannetje

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
500 g Alaska pollak (diepvries)
200 g inktvisringen (diepvries)
150 g gekookte mosselen (diepvries)
150 g roze garnalen (diepvries)
1 tomaat
1 wortel
50 g hazelnoten
50 g amandelnoten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 citroen
1.5 dl droge witte wijn
3 eetl. droge witte wijn
1 snede wit brood
2 eetl. bloem
1 blok visbouillon
4 eetl. olijfolie
2 takjes peterselie (vers)
0.25 koffiel. pilipili
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.
- Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
- Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.
- Snij de wortel in fijne staafjes.
- Snij de tomaat in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.

Bereiding = 25 min.
1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert. Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij. Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.

2. Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.

3. Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.

4. Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.

5. Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.
Afwerking
Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.

Bron

colruyt

Serveertip

- Geeft u dit gerecht als hoofdschotel dan volstaat deze portie voor 4 personen.

Romescosaus

Romescosaus is een traditionele bereiding uit de streek van Tarragona (ten zuiden van Barcelona). Het is een korrelige saus met piment, knoflook en noten (amandelen, pijnboompitten, hazelnoten, enz.) en gefrituurd brood. Ze wordt gegeven bij koude en warme visschotels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten