1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tonijntjes in Bladerdeeg

Tonijntjes in Bladerdeeg

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-1999

Ingrediënten 4 personen


1 pak opgerold bladerdeeg - 1 ei - 1 blik tonijn in eigen nat - 1 blik erwtjes en worteltjes - 1 ui - olijfolie - peper - zout


Verder heb je nodig


Je kan dit recept uiteraard ook maken met zelfgemaakt blader- of korstdeeg (hiervoor vind je ook een recept op mijn pagina).


Leuk idee voor gasten of kinderen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de ui fijn en laat hem zachtjes bruinen in de olijfolie. Voeg er de uitgelekte fijngebrokkelde tonijn bij. Laat samen braden en meng er daarna de uitgelekte groenten onder. Breng alles op smaak en laat even afkoelen. - Rol het bladerdeeg open en snijd er 8 visvormen uit ( maak gebruik van een papieren model dat als patroon dient).
Verwarm de oven voor op 180C. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en schik daarop vier deegvissen. Verdeel de tonijnbereiding over de visvormen, maar laat de boorden vrij. Maak die nat met een beetje water. Leg bovenop de vier resterende visvormen en druk de randen goed aan om de bovenste en onderste vorm aan elkaar te doen kleven. Besmeer de bovenkant van de vissen nog met geklopt eigeel. - Bak de vissen in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn geworden (ong. 20 minuten).

Serveertip

Warm opdienen met sla en tomatensaus (of ketchup).Als je meerdere visjes per persoon maakt kan je dit gerecht ook als hoofdgerecht opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greet


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top