1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Hele aparte eieren in een wijnsaus met spekjes

Hele aparte eieren in een wijnsaus met spekjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 4 personen


50 cl rode wijn
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
50 gr boter
150 gr gerookte spekblokjes
25 gr bloem
4 eieren
zout en peper
4 plakken boerenbrood


Verder heb je nodig


Oven

Tags


Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze wieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven! Een echt streekgereccht, geserveerd in ministoofpotjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng de wijn aan de kook in een steelpan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur zodra de wijn kookt. Flambeer de wijn zodat de alcohol vervliegt.
2. Zet de pan terug op middelhoog vuur en laat de wijn zachtjes tot de helft inkoken (tot stroopdikte)
3. Pel en snipper intussen de sjalotjes en de knoflook. Smelt de boter in een steelpan. Bak de spekjes uit in de boter.
4. Voeg de sjalot en knoflooksnippers toe. Schep om met een pollepel. Roer de bloem erdoor. Schenk de wijn erbij. Laat nog 5 minuten koken. Verwarm de oven op 180 graden.
AFWERKING
5. Verdeel de vloeistof over de minipotjes. Breek boven elk potje een ei. Bestrooi met zout en peper. Zet de potjes in een braadslede. Vul deze voor de helft me water. Zet de potjes 8 minuten in de oven. Snijd het boerenbrood in repen. Serveer ze bij de stoofpot.

Tags

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top