1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Gerookte zalm met ricottaroom geserveerd in een mooi glas

Gerookte zalm met ricottaroom geserveerd in een mooi glas

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 4 personen


1 royale plak gerookte zalm
10 sprieten bieslook
dille
het sap van 1/2 citroen
zout en peper
15 cl slagroom vers
3 eetlepels ricotta


Verder heb je nodig


Mooie glasen

zalm

zalm

zalm

Deze eenvoudig en snel te bereiden glaasje zalm met romige mousse zijn de perfecte start van een bijzonder dinertje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en zet weg.
2. Was, droog en knip de bieslook en de dille. Houd voor de garnering een paar plukjes dille achter.
3. Meng in een kom de ricotta met de tuinkruiden en het citroensap. Bestrooi met een beetje zout en peper.
4. Klop de gekoelde slagroom met de mixer.
5. Schep de ricotta voorzichtig door de room. Voeg zo nodig zout en peper toe.
6. AFWERKING: Vul de glaasjes met afwisselend laagje ricottaroom en reepjes gerookte zalm. Garneer met de achtergehouden dille.

Tags

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top