1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bavarois van sardine en zongedroogde tomaatjes

Bavarois van sardine en zongedroogde tomaatjes

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 4 personen


6 gedroogde of gekonfijte tomaten
3 blaadjes galantine
1 blikje sardines op olie
20 cl verse slagroom
gekruid zout, peper
bieslook
olie


Bavarois
Bavarois

Met deze luchtige bavarois van sardineroom en zongedroogde tomaten zet u een chique voorgerecht op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de schaaltjes met huishoudfolie. Snijd 4 zongedroogde tomaten in reepjes en zet ze rechtop tegen de wand van de eenpersoonsschaaltjes.

Week de blaadjes galantine in koud water. Laat de sardines uitlekken. Verwijder de graten en het vet. Snijd de twee resterende zontomaten in blokjes.

Pureer de sardines in de keukenmachine of prak ze met een vork, Verwarm 4 eetlepels room. Knijp de blaadjes galantine uit en laat ze oplossen in de room.

Klop in een goed gekoelde kom de slagroom stijf. Voeg de gelatine, de tomatenstukjes, de sardines, zout en peper toe. Roer alles voorzichtig glad.

AFWERKING
VERDEEL HET ROOMMENGSEL OVER DE SCHAALTJES: ZORG DAT DE TOMATENREEPJES RECHTOP LANGS DE WAND BLIJVEN STAAN. ZET DE SCHAALTJES BAVAROIS 2 TOT 3 UUR IN DE KOELKAST OM OP TE STIIJVEN.

STORT DE BAVAROISE KORT VOOR HET OPDIENEN OP KLEINE BORDJES EN VERWIJDER HET HUISHOUDFOLIE. SCHENK EEN STRAALTJE OLIE OM DE BAVAROIS EN GARNEER MET EEN PAAR SPRIETEN BIESLOOK.

Tags

Bron

Atlas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top