Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Koningsdag Oranje Bitterballen

Koningsdag Oranje Bitterballen

Door: Diamant

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 10 personen


Diamant om in te frituren
250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees
75 gr boter
100 gr bloem
2 eidooiers, 2 eiwitten
1 dl room
3 tl selderijzout
5 dl vleesbouillon
cayennepeper. nootmuskaat
oranje paneermeel (te koop bij de slager)
4 gr gelatine
citroensap
olie om bakplaat mee in te vetten


Verder heb je nodig


Bakplaat, frituurpan of pan met dikke bodem

Koningsdag Oranje Bitterballen
Koningsdag Oranje Bitterballen

Maak deze heerlijke oranje bitterballen voor Koningsdag helemaal zelf en verras familie en vrienden! De bitterballen krijgen een oranjelook dankzij het oranje paneermeel!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux.
2. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken.
3. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe de citroensap en de kruiden er bij. 4. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Breng aan de kook en neem het direct van het vuur.
5. Splits de eieren en houd de eidooiers en het eiwit apart
6. Meng de eidooiers met de room. Roer nu het ei-roommengsel door de vleesvulling.
7. Smeer de bakplaat in met olie en giet het mengsel er op. Laak enkele uren rusten in de koelkast.
8. Klop het eiwit los met wat olie. Snijd het opgesteven mengsel in kleine stukjes en maak er balletjes van.
9. Rol de stukjes van het opgesteven door het eiwit en vervolgens door de paneermeel.
10. Frituur de bitterballen in de Diamant op 175°C in ca. 5 minuten goudgeel.

Tags, , , ,

Bron

Diamant



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top