Koningsdag Oranje Bitterballen

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019
  • Koningsdag Oranje Bitterballen

    Koningsdag Oranje Bitterballen

    Koningsdag Oranje Bitterballen

Maak deze heerlijke oranje bitterballen voor Koningsdag helemaal zelf en verras familie en vrienden! De bitterballen krijgen een oranjelook dankzij het oranje paneermeel!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Diamant om in te frituren
250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees
75 gr boter
100 gr bloem
2 eidooiers, 2 eiwitten
1 dl room
3 tl selderijzout
5 dl vleesbouillon
cayennepeper. nootmuskaat
oranje paneermeel (te koop bij de slager)
4 gr gelatine
citroensap
olie om bakplaat mee in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, frituurpan of pan met dikke bodem

Bereidingswijze

1. Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux.
2. Voeg langzaam de bouillon er bij en laat het flink koken.
3. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe de citroensap en de kruiden er bij. 4. Voeg het fijngesneden vlees er aan toe. Breng aan de kook en neem het direct van het vuur.
5. Splits de eieren en houd de eidooiers en het eiwit apart
6. Meng de eidooiers met de room. Roer nu het ei-roommengsel door de vleesvulling.
7. Smeer de bakplaat in met olie en giet het mengsel er op. Laak enkele uren rusten in de koelkast.
8. Klop het eiwit los met wat olie. Snijd het opgesteven mengsel in kleine stukjes en maak er balletjes van.
9. Rol de stukjes van het opgesteven door het eiwit en vervolgens door de paneermeel.
10. Frituur de bitterballen in de Diamant op 175°C in ca. 5 minuten goudgeel.

Bron

Diamant

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten