1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Bramenkorfjes

Bramenkorfjes

  • Wereld, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 12 personen


200 gr. tarwebloem
100 gr. koude boter
1 snufje zout
40 gr. suiker
300 gr. bramen
2 zakjes vanillesuiker
1 dl. rood vruchtensap
1/2 theel. kaneel
15 gr. maïzena
reepjes citroenschil
vet voor de bakvormpjes


Verder heb je nodig


Peulvruchten / bakpapier / oven / muffinvormpjes


Niet alleen lekker in de bramentijd: vul deze korfjes ook eens met andere zomervruchten en u zult versteld staan!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De gezeefde bloem, in stukjes gesneden boter, zout, suiker en 3-4 eetl. koud water tot een deeg kneden en hiervan een bal vormen. In folie wikkelen in 1 uur in de koelkast leggen.
De oven voorverwarmen op 200 C. Het deeg uitrollen, er 12 cirkels uitsnijden en de invette muffinvormpjes hiermee bekleden. 12 even grote cirkels uitsnijden van bakpapier. Het papier op het deeg leggen en daarop de peulvruchten.
De deegkorfjes in de oven (180 C.) 8 min. bakken. De peulvruchten verwijderen en de korfjes nogmaals 8 min. bakken. Laten afkoelen en de vormpjes verwijderen.
De bramen wassen en laten uitlekken. Met de vanillesuiker in een pan doen en het sap op 1 eetl. na, toevoegen. Aan de kook brengen en op smaak brengen met kaneel. Maïzena met de rest van het sap gladroeren, aan de bramen toevoegen en 3 min. zachtjes laten koken tot alles indikt. Laten afkoelen. De korfjes vullen en garneren met citroenschil.

Bron

Snel en gezond koken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetjanny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top