1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes

Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2019

Ingrediënten 4 personen


5 visvinkjes van zalm en kabeljauw (diepvries)
2 eetl. zilveruitjes (diepvries)
1 eetl. peterselie (vers)
1 tl fijngesneden knoflook (diepvries)
450 g voorgekookte krielaardappelen
800 g tomatenstukjes (blik)
1 blokje visbouillon
3 eetl. olijfolie
5 druppels tabasco
1 blaadje laurier
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)


Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes
Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes
Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes
Visvinkje in tomatensaus met peterseliekrieltjes

Lekker  filet stukje van vis met een pittige saus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren knoflook en de diepgevroren zilveruitjes 1 à 2 min.
2. Voeg de tomatenstukjes en het laurierblaadje toe. Verkruimel er het bouillonblokje over.
3. Overgiet alles met 1 dl water en leg de visvinkjes naast elkaar op de tomatenstukjes. Dek af en laat ± 25 min. sudderen.
4. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de krielaardappelen ± 10 min. goudbruin.
Bestrooi met de diepgevroren peterselie en kruid met peper en zout.
5. Haal de visvinkjes en het laurierblaadje uit de kookpot. Voeg naar smaak tabasco toe aan de saus. Bind indien nodig met wat instantsausbinder.
Afwerking
Verdeel de tomatenstukjes over de borden en leg er een visvinkje op. Serveer met de krielaardappelen.

Tags

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top