
1 eetrijpe mango
140 g ongezouten roomboter
125 ml witte basterdsuiker
150 ml halfvolle melk
3 eieren
175 g zelfrijzend bakmeel
55 g gemalen kokos
Bakvorm (20 x 20 cm)
Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.
-Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.
-Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.
-Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos.
-Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Ah
kuchina_antiano 26-03-2019
Aziatisch? Uit de tropen misschien? Zo is het makkelijk mango snijden. https://www.smulweb.nl/blog/kuchina_antiano/10026/een-mango-snij-je-zo Groet C