****GEGRATINEERDE BLOEMKOOLSTAMPPOT****

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-03-2019

Hij is lekker smeuig,maar heeft een super
knapperig laagje. Dit wordt vast de nieuwe
Lievelingsstamppot van de Kinmderen !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=600 gram kruimige Aardappelen.
=8 eetl.Olijfolie.
=300 gram gemalen Goudse oude Kaas (48+)
=100 ml Melk.
=500 gram Bloemkoolroosjes.
=55 gram Amandelschaafsel
=2 sneetjes Witbrood.
=2 eetl.Kerriepoeder.
=3 bosuitjes (in dunne ringetjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
+OVEN+
+OVENSCHAAL(20 x 30cm)+
+KEUKENMACHINE+
+PUREESTAMPER+

Bereidingswijze

1.Schil de aardappelen,snijd op
200 gr.C.i in gelijke stukken
en kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
Giet af en stamp met 3 eetl olie,de helft van de kaas
en de melk tot een smeuige puree. Breng op smaak
met (versgemalen) peper en eventueel zout.
2.Verdeel de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes
Kook de bloemkool 3 minuten in water.
Giet af en laat uitlekken.
3.Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Maal in de keuken-
machine het amandelschaafsel,het brood en de rest van de kaas
en 3 eetl. Olie tot kruim.
4.Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de
kerriepoeder 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool toe en
bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
5.Schep de bloemkool en bosui door de aardappelpuree.
Schep in de ovenschaal en bestrooi met het amandelkaaskruim
Zet circa 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin
en knapperig is.

Bron

ALLERHANDE:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten