Green god­dess paas­ont­bijt

  • Belgisch, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Green god­dess paas­ont­bijt

    Green god­dess paas­ont­bijt

    Green god­dess paas­ont­bijt

Verras het thuisfront met een origineel ontbijtje op bed, dat ook nog eens goed voor ze is! of presenteer dit als brunch 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 el gepelde pistachenoten
½ tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
2 el sesamzaad
250 g cherrytomaten
2 el traditionele olijfolie
1 sjalot
200 g kikkererwten in blik
1 limoen
2 eetrijpe avocado's
200 g verse spinazie
4 sneetjes Pave Campagnard brood (of ander brood)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten, chilipoeder, het komijnzaad en het sesamzaad 3 min. Schep regelmatig om.
-Maal de geroosterde noten en zaden fijn in de keukenmachine.
-Halveer de tomaatjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
-Snipper ondertussen de sjalot en laat de kikkererwten uitlekken.
-Halveer de limoen en pers uit. Snijd de avocado's overlangs doormidden.
-Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak tot puree. Breng op smaak met peper, eventueel zout en wat limoensap.
-Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de sjalot 1 min. Voeg de spinazie en kikkererwten toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de boterhammen in de broodrooster.
-Verdeel de tomaatjes, spinazie en kikkererwten over 4 borden.
-Vorm met 2 lepels 4 ‘eitjes' van de avocadopuree en leg op elk bord een eitje.

Bron

AH

Serveertip

lekker met harissa

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten