Green goddess paasontbijt
- Belgisch, Ontbijt
- 20-30 min.
Verras het thuisfront met een origineel ontbijtje op bed, dat ook nog eens goed voor ze is! of presenteer dit als brunch
Bereidingswijze
-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten, chilipoeder, het komijnzaad en het sesamzaad 3 min. Schep regelmatig om.
-Maal de geroosterde noten en zaden fijn in de keukenmachine.
-Halveer de tomaatjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
-Snipper ondertussen de sjalot en laat de kikkererwten uitlekken.
-Halveer de limoen en pers uit. Snijd de avocado's overlangs doormidden.
-Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak tot puree. Breng op smaak met peper, eventueel zout en wat limoensap.
-Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de sjalot 1 min. Voeg de spinazie en kikkererwten toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de boterhammen in de broodrooster.
-Verdeel de tomaatjes, spinazie en kikkererwten over 4 borden.
-Vorm met 2 lepels 4 ‘eitjes' van de avocadopuree en leg op elk bord een eitje.
Bron
AH
Serveertip
lekker met harissa